Fotograf Torstein Gamst

Bemerkelsesverdige øyeblikk, ekte og kreativt med pur ekte glede som faktisk vises i bildene er den røde tråden jeg vil skape med bryllupsbildene mine.

Bildene på denne siden viser min stil og den resulterer i et knippe bilder jeg er stolt av å levere fra meg.  Min tilnærming til å fotografere bryllup er å fortelle historien slik jeg ser den med mine øyne og skape en god følelse fra begynnelse til slutt.

Bildene de er deres 100% til fri bruk, 100% ferdig redigerte i høy oppløsning uten logoer og vannmerker, og dere får absolutt alle som går gjennom sorteringen min, ingen skjulte kostnader kun tidløs romantisk dokumentasjon av bryllupet. 

Pakkene på 6timer, 10timer og 12timer finner du pris og informasjon om hvis du blar nedover siden

Heldags bryllupsfotografering.

Etter at dere har booket meg er neste ting på agendaen at vi møtes til en kjærestefotografering der vi blir litt bedre kjent og dere får kjenne litt på å stå foran kamera, har dere barn så kan vi også gjøre dette til en familiefotografering om dere ønsker det.Dette er en valgfri del.

Deretter har vi et møte noen uker før bryllupet der vi planlegger litt, jeg ser på location om mulig og vi legger en liten plan, jeg kommer gjerne med litt tips og råd som kan gjøre bryllupsdagen deres litt smidigere. Om dere bor langt borte kan også dette tas pr E-post eller skype, evnt kan vi også slå sammen kjærestefotograferingen og planleggingsmøtet.

Når den store dagen står for tur så møter jeg om morgenen og er da sammen med bruden fram til vielsen, er det tid så er også jeg eller om jeg har assistent/andrefotograf med meg innom brudgommen og tar noen bilder der også på formiddagen. 

Under vielsen fotograferer også assistenten/andrefotografen om jeg har en med meg fra en annen vinkling (gjerne galleri) enn jeg gjør for å gi dere litt mer variasjon i bildene.

Når vi er ferdige der så reiser vi ut på location for å skape vakre bilder. Så er det mottagelse ved selskapslokalet og gjerne gruppebilder før middagen starter der jeg fotograferer talene og eventuelle andre spennende ting underveis, før vi avslutter kvelden med brudevals, kakeskjæring og om dere har tid og lyst så stikker vi av bort fra støyen i selskapet slik at dere kan være kun dere to sammen og kjenne litt på stillheten mens jeg foreviger dere i solnedgangen.

Og har dere lyst til å snu alt dette på hodet og har en helt annen plan så er det helt supert, jeg har gjort det meste fra First look til både katolsk og Tyrkisk, humanetisk, muslimsk, vielse på stranden og alt mulig.

Hva med å snu ting litt på hodet fra det tradisjonelle, hva med å flytte middagen litt nærmere vielsen, gi litt mindre tid til fotografen der men istedet ta en halvtime til 45min i en pause i middagen nærmere solnedgang og dra ut og skape bilder i mye bedre lys enn det er tidligere på dagen.

Prisene finner du lenger ned på siden


Heldagspakke 10 timer Pris: 29900.-

 • Planleggingsmøte

 • Kjærestefotografering inkludert 10 høyoppløselige bildefiler

 • Slideshow/film med utvalgte bilder fra bryllupet

 • Alle bildene ferdig redigert i nydelig online galleri klart til nedlasting i høy oppløsning.

 • Reise inntil 10 mil fra Tønsberg inkludert.

Heldagspakke 12 timer Pris: 32900.- inkl reise

 • Planleggingsmøte

 • Kjærestefotografering inkludert 10 høyoppløselige bildefiler

 • Slideshow/film med utvalgte bilder fra bryllupet

 • Alle bildene ferdig redigert i nydelig online galleri klart til nedlasting i høy oppløsning (normalt 450-800)

 • Reise og overnatting for fotograf i forbindelse med bryllup er inkludert

Halvdagspakke 6 timer (ferdig før kl 18) Pris: 25900.-

 • Planleggingsmøte

 • Alle bildene ferdig redigert i nydelig online galleri klart til nedlasting i høy oppløsning.

 • Reise inntil 10 mil fra Tønsberg inkludert.

Video som tillegg til bryllupspakker

 • Filming av seremonien i kirken med kamera på stativ 3500.- levert som separat klipp

 • Filming av taler med kamera på stativ 500.- pr tale levert som separate klipp eller samlet

 • Snutter av film fra dagen til highlightsfilm med musikk. Pris på forespørsel

 

Bryllup fra bloggen

La oss snakke litt om lys

Gode bryllupsbilder handler veldig ofte om godt lys, det er forskjell på mengde og kvalitet på lys og for oss bryllupsfotografer så er det ofte slik at retningen på lyset og kvaliteten på det lyset som er tilstede er viktig og en god bryllupsfotograf vil jobbe på lag med lyset og utnytte det på best mulig måte. Det er jo gjerne sånn at sterk sol fra skyfri himmel ikke er noe drømmescenario for fotografering da det gjerne gir harde skygger og når det er slik så vil vi ofte søke skygge eller fotografere i mot solen for å unngå at dere myser eller har harde skygger i ansiktet. Eller ta eksempelvis på formiddagen, når en god fotograf kommer inn i et rom vil hen gjerne seg rundt og se forskjellen på spennende og katastrofalt lys. Spill på lag med fotografen din og gi fotografen frihet til å jobbe med lyset slik at dere får det beste ut av bryllupsdagen.

 

Noen eksempler fra kjærestefotografering som er med i heldagspakkene

Hvorfor

Jeg spør meg selv noen ganger hvorfor jeg gjør det jeg gjør, hvorfor fotograferer jeg bryllup.

Spesielt på høsten når jeg har vært gjennom et sted rundt 7-800 timer med bryllups-relatert jobbing gjennom året som er gått, alt fra planlegging, kjærestefotografering, fotografering på bryllupsdagen, planlegge redigeringen og gjennomføre redigeringen og leveransen til brudeparet.

Når jeg er på de siste par bryllupene for sesongen da tenker jeg gjerne i bilen på vei til selve bryllupet at, nå begynner jeg å kjenne at nå har jeg hatt endel bryllup i år, er jeg sliten, er jeg mett ?
Og så kommer jeg fram og så er det som jeg bare våkner til liv og går i gang, jeg kjenner på pulsen at ja, i dag er dagen jeg skal fotografere mitt beste bryllup, akkurat slik jeg har kjent i hvert eneste bryllup i sesongen jeg er inne i. Virkelig levere en jobb som fotograf som setter spor, får brudeparet til å se på hverandre og si, gud nå kom tårene nå reiste hårene seg på ryggen når de ser bildene.

Jeg fotograferer noe supermørkt, superdramatisk, eller superlyst og superluftig jeg ser en “scene” og tenker at nei dette her kan jeg ikke levere i farger, dette er det ene bildet som bare ikke fungerer med farger men gud som det vil gi sug i maven med en skikkelig hard sorthvit behandling. Eller være skikkelig rustikt og kornete eller knallskarpt rent og sprekkferdig med farger. Jeg ser det gjerne før jeg tar selve bildet og når jeg sitter med bildene på MAC`en etterpå så gjenopplever jeg bryllupsdagen og da smiler jeg, jeg ler og jeg blir rørt.

Det er en spennende og krevende jobb, man kan ikke bare gå til et brudepar og si at man vil fotografere en gang til fordi man ikke fikk det til første gangen, man må ha kontroll på ting selv om været eller tidsplanen sprekker, man må være god når det gjelder.

Jeg går gjerne rundt med bilder i hodet som enda ikke er skapt. Jeg tror man må tørre å eksperimentere med det som er krevende som kanskje ikke går, satse litt og utfordre seg selv. Om ikke så kommer ikke de virkelig gode bildene, de unike bildene. I de fleste bryllup tenker jeg at, jøss dette her er nytt, dette har jeg ikke gjort før. Ja jeg tester ut dette, enten så fungerer det eller så fungerer det ikke. I verste fall har jeg bare kastet bort 2minutter, og er jeg heldig så skaper jeg magi. Jeg har skjelden kastet bort de 2 minutter på noe som ikke fungerer og det er det som gjør at jeg elsker å være fotograf i bryllup, jeg får utfordret meg selv.

Å gjøre de samme oppstilte bildene om og om igjen er liksom trygt og godt men uff så kjedelig det blir. Å heller skape god stemning og så leke seg fram til gode bilder som står godt alene som monumenter i en bilde-leveranse er mye morsommere og det er denne måten å jobbe på som gjør at jeg ikke går lei.

Det er også lettere for brudeparet som kanskje ikke akkurat føler seg super-trygg foran kamera at stemningen er lett og smilende, istedet for oppstilt og statisk. Det er når man er avslappet, oppriktig glad og ustresset og smilet når øynene og latteren sitter løst at de gode bildene kommer, de ekte uoppstilte bildene.

Når brudeparet kommer inn i “sonen” og bare smiler seg trygt gjennom dagen da blir bildene ekte med ekte glede.

Når jeg sitter i bilen på vei hjem etter 6-14 timer, helt utladet men smiler og vet at, ja i dag så gjorde jeg en god jobb nok en gang. Jeg vet med sikkerhet at brudeparet kommer til å elske bildene da kjenner jeg at jeg hadde tålt mye mer enn 7-800timer bryllup i året. Derfor er jeg bryllupsfotograf.


Instagram

Jeg vil ikke at et bilde i et bryllup skal gi deg som ser på det etterpå en følelse av tre personer (meg og dere to), du som ser bildet skal føle at det handlet om dere to og at dere hadde glemt at jeg var der.
— Mee