Valg av fotograf

Når du velger fotograf så er det naturlig å først stille deg selv spørsmål om ditt behov, trenger du en fotograf med fotostudio, er det en fotograf som har erfaring innen naturfoto, fotografering av sport eller en som har god erfaring i å kommunisere med mennesker og vet å få dere til å se best mulig ut på bilder ?  Det er fotografer som tar fantastiske naturbilder men det betyr ikke at de er egnet til å fotografere bryllup eller en barnefamilie, eller få deg til å se best mulig ut på et portrett.

Men det er andre viktige ting du også bør ta stilling til.

  • Er fotografen du velger ansvarsforsikret, hva skjer om fotografen forårsaker en ulykke eller skade under utføringen av arbeidet sitt hjemme hos deg eller i lokaler du leier eller i studio ?

  • Er fotografen du velger registrert i brønnøysund, i momsgisteret og betaler skatt og moms ? Husk at svart arbeid er straffbart.

  • Har fotografbedriften forpliktet seg til å tilstrebe ryddige forhold med tanke på ansettelsesforhold, arbeidsmiljøloven og miljøvennlig drift ?

  • Har fotografen din forpliktet seg til å oppbevare bildefiler i minimum 10år ?

  • Har fotografen ved eventuelt opphør forpliktet seg til å videreføre bildearkiv, eller gi deg som kunde mulighet til å kjøpe ut bildefilene med romslig frist ?

  • Sørger fotografen for at du som kunde får kontrakt på fotograferingen ?

  • Sørger fotografen for å kjenne til og foreholde seg til opphavsretten ?

  • Holder fotografen seg oppdatert på kunnskap og utstyr for å kunne gi deg den kvaliteten du fortjener ?

  • Har fotografen kunnskap til å takle uforutsette og krevende hendelser under fotograferingen, ting som regn eller snø under fotografering ute, ekstreme lysforhold og lignende ?

 

Pixlight foto v/Torstein Gamst er medlem i Norges fotografforbund, registrert i brønnøysyndregisteret, merverdiregisteret, ansvarsforsikret for inntil 10 millioner og har forpliktet seg gjennom forbundet og kan svare ja på alle punktene over her. Dette er din sikkerhet for en ryddig handel.  

Pixlight v/ Torstein Gamst er i besittelse av oppdatert utstyr i profesjonell kvalitet og deltar jevnlig på seminarer og workshops for å holde seg oppdatert på kunnskap innen fotografi.

 

FEP_EP_certificate_Torstein-Gamst_.jpg