Det perfekte uperfekte

Det er noe med med analog film som ikke er mulig å direkte sette fingeren på, det er liksom det perfekte uperfekte, denne litt kornete overflaten og fargepaletten man får som gjør bildene vakre med en slags organisk følelse.

Man oppnår ikke den ultimate skarpheten på samme måte som man vanligvis oppnår med med digitale kameraer der alle rynker og alt kommer godt fram men derimot en ekte og tidløs følelse, fargepaletten bestemmes av hvilken film jeg putter i kameraet, ikke hva jeg gjør i digital etterbehandling.

Det er ikke noe problem å digitalisere film men man kan ikke filmisere digitale bilder.

Mine filmbilder framkalles, scannes og justeres av Carmencita filmlab før de sendes tilbake til meg som digitale bildefiler.  Du som bryllupskunde får bildene levert på akkurat samme måte som vanlige bilder fra moderne digitale kameraer.

Er du nysgjerrig på hva dette betyr og om det kan egne seg for deres eget bryllup eller kanskje en familie eller barnefotografering, kontakt meg så snakker vi litt om dette.


 www.pixlight.no

Når folk finner ut at jeg i tillegg til vanlige moderne digitale kameraer også bruker analoge kameraer profesjonelt og leverer slike bilder til mine kunder så får jeg ulike reaksjoner, noen synes det er coolt og veldig “retro” , så “analogt” ;-) noe det faktisk også er, andre forstår det ikke. Hvorfor i alle verden betale dyrt for film og framkalling når man kan bruke digitale kameraer. Jeg forstår alle reaksjonene, hvorfor i alle verden gjøre det så vanskelig når man bare kan fotografere digitalt, hvorfor skyte film med vilje.

Og de har jo rett, digitalt er jo så mye enklere på mange måter, det er også billigere. Når man fotograferer med digitalkamera så kan man underveis se på skjermen bakpå kamera hva man får, med analog film må man derimot bruke hodet og kunnskap og tenke FØR man tar bildet og ikke etterpå. Det må sitte på første forsøk for man kan ikke sjekke skjermen bakpå kamera og endre innstillingene. Akkurat dette mener jeg er en fordel over digitalt i måten å jobbe på. Tempoet roes ned, fotografen må vite hva han gjør og når han lykkes så blir det jo slik som dette, altså nydelig vakkert.

Når jeg reiser på ferie og gjerne tar bilder til egen familie da bruker jeg som oftest analog film, ikke digitalt, jeg lar det henge litt i luften ;-)

Kjære film du er fantastisk

Filmfotografier er uperfekte, nostalgiske de har “grain” som gir bildet tekstur og dimensjon, fargene er vakre og ekte. Noen liker det andre ikke det er opp til deg