Hva koster en bryllupsfotograf

Prisen for en bryllupsfotograf i Norge kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, inkludert fotografens erfaring, omdømme og hvor i landet bryllupet skal finne sted.

En bryllupsfotograf koster alt fra rundt 5000.- til tenk på et tall men de fleste i øvre prisklasse i Norge ligger nok på rundt 50000.- for 10 timers heldagsfoto.

Hva som inkluderes i pakkene varierer ofte men om vi tar utgangspunkt i 10timers heldagsfotografering så inkluderer dette ofte 10 timer fotografering på selve bryllupsdagen, du får også et møte med fotografen i forkant av bryllupet og pakken inneholder også oftest digitale bildefiler fra dagen, fra 200-800 bilder er nok rimelig normalt. Dette gjelder pakker fra rundt 30000.- og oppover.

Om du finner 10timers dekning i gruppen fra 30000.- og nedover så kan grunnen til dette være at bildefilene ikke leveres i høy oppløsning, at fotografen er uerfaren, at bildefilene ikke er med i det heletatt og dermed må kjøpes separat eller at fotografen rett og slett ikke er populær nok til å bli booket om ikke prisen er lav nok. I denne rimeligste delen finner du også hobbyfotografer og amatører.
Det trenger ikke nødvendigvis være noe feil med en fotograf som tar en lavere pris, ikke alle har råd eller lyst til å betale den normale marledsprisen på rundt 35000.- for 10 timer.

Andre ting som kan påvirke prisen er tilleggstjenester som dronefoto, reisekostnader til fotografen, eventuell overnatting. En annen ting som vil påvirke prisen er hvor i landet fotograf jobber og hvor bryllupet finner sted, det er ikke til å stikke under en stol at det er større etterspørsel etter dyktige fotografer på Østlandet på de heftigste datoene sammenlignet med med mindre populære datoer i for eksempel Troms.

Forrige
Forrige

Amanda og Joachim giftet seg i Stavern kirke og hadde selskap i kommandantboligen

Neste
Neste

First look og låvebryllup hjemme på gården utenfor Tønsberg