4 grunner til å ikke velge meg som deres bryllupsfotograf

Det er mange ting å vurdere når det kommer til å velge hvilken bryllupsfotograf man skal satse på til bryllupet sitt. Så litt overraskende er det kanskje å se at jeg gir dere 4 grunner til å IKKE velge meg som deres bryllupsfotograf.#1. Du er mer opptatt av posering og å smile til kamera enn å ha en avslappet hyggelig dag

Min måte å fotografere bryllup på betyr noe helt annet enn å kun fokusere på dere to som gifter dere, stive poseringer uten følelse er overhodet ikke min stil. Jeg er mer interessert i ekte glede og liv i bildene, dokumentere gode minner som får smilet fram når dere ser på bildene i framtiden. Å se din beste venns reaksjon eller mammas tåre på kinnet når du går inn i kirken, pappas nervøse mine når han følger deg opp gulvet, latteren rundt bordet eller tårene til talene, eller de ekte følelsene dere mellom når vi er ute og tar bilder av dere er det viktigste. Dette gir en helhetlig pakke med bilder som igjen skaper historien deres, 550 poserte bilder der dere smiler til kamera er ikke min stil og er det ønsket deres, da er vi nok ikke noen god match.

 

#2. Videografer er viktigere enn meg

I og med at jeg fotograferer bilder og ikke video så leverer jeg et tilbakeblikk for framtiden på hvordan det så ut og var den gangen dere giftet dere, jeg kan klare å gi dere en følelse av stemning.

En profesjonell videograf derimot har i tillegg lyd og bevegelse å spille på for å dokumentere dagen, om dere leier en skikkelig god talentfull videograf som kan formidle hvordan det var der og da, lydene, stemmene og hele pakken, lage en film som er verdt å se. Velg en slik men velg en som har talent og er virkelig god, jeg har ikke sett mange av de men de finnes der ute, jeg kan ikke fotografere hva dere sa under talene, det kan videografen.

 
fotograf_Oslo_huk_pixlight.jpg

#3: Hovedgrunnen til deres valg av bryllupsfotograf er prisen

Selvfølgelig er prisen viktig og en del av grunnene i valget av bryllupsfotograf, men om det er den eneste grunnen og det dere tenker mest på ved valg av fotograf. Da kan jeg si dere med en gang at fokuset ligger et helt annet sted enn det burde, det er mange viktigere grunner enn bare prisen. Som for eksempel fotografens stil, fotografens entusiasme og hvor behagelig det er å ha fotografen sammen med dere en lang dag, talentet til fotografen er også viktigere enn prisen. Hvordan “klikker” dere med fotografen, kommer fotografen til å heve dagen og være et pluss eller er fotografen en nødvendig person som var der men som ikke var behagelig å ha rundt seg. Er du usikker på disse punktene, kanskje det er lurt å tenke litt mer på saken, hva er det viktige. Jeg jobber med par som liker min stil, bildene mine og hvordan jeg jobber, så om prisen er den viktigste faktoren, da er jeg nok ikke den rette.

#4. Dere hater eventyr og vil ha alt planlagt til minste detalj.

Min måte å gjøre ting på kan forandre seg gjennom en dag. Fra å følge en spikret plan kan jeg se en mulighet som bare MÅ tas. Det kan bety at jeg ser at lyset er perfekt og stedet jeg ser er av en annen verden perfekt for knallbra bilder, om vi da må stoppe bilen, klatre over et gjerne, klatre litt eller hoppe fra sten til sten i en bekk for å komme dit jeg har sett for meg har det en tendens til å bli slik, jeg liker spontanitet .

Så om dere er livredd for å få litt skitt på skoene eller at kjolen ikke er perfekt 100% ren nede i kanten etter at bryllupsbildene er tatt da er jeg antageligvis ikke rett person for deres bryllup.

 

Selv om vi fotografer liker å tenke at vi redder liv, verden og miljøet så er det ikke helt sant, vi er heller ikke den viktigste personen i deres bryllup, dere og deres familie er. Det overrasker deg neppe men kanskje noen av punktene over gjorde det.

Kontakt meg gjerne om dere vil diskutere noe av dette som står her. Det betyr mye for meg og burde ha betydning for dere også.

Jeg anbefaler dere å finne en fotograf som passer dere som par, da vil dagen bli en stor fornøyelse og dere kommer til å sitte igjen med bilder som betyr noe for dere, bilder dere kan kose dere med i framtiden. Kanskje er bildene mer verdt enn papiret de er printet på, kanskje ikke. Valget er viktig.


Ble dere ikke skremt av dette og fortsatt kan tenke dere å booke meg, kontakt meg og fortell om planene så ser vi om vi matcher bra og kan skape historie.