Hvem hva hvor når du skal til fotograf

Her skal jeg prøve å svare på noen vanlige spørsmål som ofte dukker opp når man skal ta med seg familie og eller barn til fotograf

Pixlight fotostudio finner du i Storgaten 11 i Tønsberg.

Jeg setter av 2 timer til hver fotografering, det betyr ikke at den tar 2 timer, vanlig tid er 30-50minutter omtrent men om det er større grupper, mange klesskift eller at vi også skal ut og fotografere i tillegg til studio så er det ikke noe problem å bruke 2 timer.

Klær

Om dere ønsker familiebilder eller bilder av mer enn ett barn så er det ofte å foretrekke at det er litt matching i klesveien, tenk også på at klær med store logoer, skrikende farger eller sterke mønstre tar bort litt fokus fra menneskene i bildene og skaper uro.   Legg gjerne klær ut på gulvet og prøv å planlegge litt, tenk hva du faktisk vil se på veggen hjemme i flere år framover, om det er pene hverdagsklær eller dress og galla er opp til dere, jeg jobber for dere og hvilken stil dere vil ha det skal jeg ikke diktere.  Er man for eksempel en familie på 5 så kan man gjerne ende opp sittende i en eller annen form på gulvet sammen med barna, tenk da også på skotøy, enten har alle sko eller så er alle barbeint, å blande er ofte ikke noen suksess.

Bakgrunner

I mange år har fotografer fotografert familier på helt hvit bakgrunn og det er jo veldig rent og enkelt om man vil ha det, jeg gjør også dette men jeg har i tillegg eksklusive håndmalte bakgrunner som gir et unikt uttrykk på bildene, jeg har i tillegg til enhver tid ca 5 farger i tillegg som jeg kan montere på få minutter slik at det skal være en relativt grei sak å finne en farge dere føler er deres som dere vil trives med.

Barn og døgnrytme

Tenk litt på døgnrytmen til barn når dere bestiller timen til fotografering, en trøtt sulten 2åring som akkurat kommer fra barnehagen klokken 1530 på ettermiddagen er ofte ikke så stor suksess å fotografere som en uthvilt glad og mett 2åring som har hatt fri fra barnehagen eller som kommer på formiddagen. Kanskje sover barnet på en bestemt tid hver dag, bestill gjerne time i forhold til dette slik at barnet er uthvilt når dere kommer.

Når fotograferer fotografen

Jeg har ingen fast åpningstid og booker fotodager fortløpende slik at det er stor fleksibilitet på tider du kan booke tid til fotografering, om det er 0700 om morgenen eller 1500 på ettermiddagen du ønsker å komme så finner vi helt sikkert en dag, jeg setter også opp kveldsfotograferinger innimellom så om det ikke passer for dere på dagtid, kontakt meg så løser vi det. I vintersesongen fotograferer jeg også noen lørdag og søndager.

Hva koster så denne herligheten ?

Oppdatert prisliste finner du her

Rekvisitter

I pixlight fotostudio finnes det alt fra baljer, trekasser, kurver, skinn, bamser, lekebiler, stoler, krakker, trapper, sofa, ballonger, såpebobler, litt godteri osv finnes også ofte i studio. Men dere må mer enn gjerne ta med egne ting, favorittbamsen, dukken, fotballen, det meste er bare hyggelig om dere tar med.

Sminke

Når du kommer til meg så er det helt i orden at du sminker deg men du har hud du mener er litt problematisk så er det ikke nødvendig å "helsparkle" det ser somregel ikke så bra ut på bilder, jeg kan heller gjøre litt retusj på de endelige bildene du velger. En kvise som du er bekymret for ser bedre ut om jeg fjerner den i photoshop enn om prøver å dekke den 100%.  Det som derimot kan være smart å ta med seg er litt ekstra pudder, jeg ser under fotograferingen om du som bruker sminke f.eks begynner å bli litt blank og kan trenge å pudres litt osv. Snakk med meg om dette om du er usikker.

Time bestiller du direkte på telefon til fotograf Torstein Gamst tlf: 40484884, via kontaktskjema her på nettsiden eller til epost: glede@pixlight.no