Redigeringen av bryllupsbildene og litt om utstyret

Som en avveksling fra å blogge bryllup tenkte jeg denne gangen å si noen ord om litt av den tekniske biten av bryllupsbildene.

I bryllup har jeg med meg 3 kameraer og en lett blits eller to.

Når jeg kommer hjem fra bryllupet går bildene gjennom prosessen å bli sikkerhetskopiert over på min Mac, deretter på 2 separate harddisker og opp på dropbox slik at om kontoret mitt skulle brenne ned så skal bildene deres være så sikre som de kan bli.
Deretter begynner prosessen med å sortere og redigere.

50-60% av bildene som ble tatt denne dagen går da inn i Capture One, her gjør jeg fargekorrigering, jeg bruker såkalte LUT`s (fra filmindustrien) for å sette en grunntone og så gjør jeg min egen “magi” på filene som jeg føler er korrekt for ett og ett bilde.

En del av bildene går så inn i et program som heter Affinity der jeg gjør retusjeringer og litt annet.

Og har jeg en serie bilder med la oss is 5 gode fra en solnedgang og jeg føler at det ene fortjener en helt annen look enn det har så kan jeg sitte veldig lenge og “skru” dette bildet, det kan ende opp som et helt annet bilde enn det engang var, jeg kan ende med å renske opp hele bildet og fjerne hus og trær, mennesker og annet for å komme fram til et rent resultat som jeg liker.
For å vise noen eksempler på bilder som har gått gjennom alt fra vanlig til større retusj ta en titt her.

 www.pixlight.no

Kompakt kit fra Leica og Fuji X

Fujifilm X og Leica M kameraer samt Zeiss og Voigtlander objektiver