Lise og Nils-Petter`s bryllup på Kleivstua

13 mai 2017 var det på tide å reise til Kleivstua for å fotografere et bryllup jeg hadde gledet meg veldig til helt siden Lise og Nils-Petter booket meg ca et år i forveien.

Pixlight-Bryllup-Lise-NilsP100.jpg

Kleivstua ligger godt oppe på en høyde med strålende utsikt over Tyrifjorden med relativt kort kjørevei fra Oslo (45km). Naturen og mulighetene for et fantastisk bryllup er absolutt til stede her og det var akkurat det det ble. Lise og jentene hadde det fantastisk utover formiddagen og Nils-Petter hadde eget "gutterom" som jeg også besøkte i løpet av formiddagen.
Vielsen ble lagt til langhuset ved siden av hovedhuset, altså ikke kirkebryllup, etter det reiste vi avgårde for å ta litt bilder før middagen ble servert. Etter middag var det kaker og dans + stemningsbilder etter solnedgang før jeg reiste hjem.

 

Utvalgte bilder fra dagen

Slideshow til ditt bryllup

Mine bryllupskunder får gratis slideshow inkludert om de ønsker dette, ta kontakt for mer informasjon.

Et par eksempler.

Fotostudioet

Jeg har fotostudio i Baglergaten 16 i Tønsberg, for de som er litt kjent i Tønsberg så er det den gamle slottsfjellskolen som nå heter slottsfjellhuset.

Du kjører opp på baksiden av bygget der du finner en stor parkeringsplass, der kan du parkere gratis mens du er inne hos meg, kom inn og lån parkeringsbevis.

I første etasje finner du studioet mitt, dette er godt utstyrt for å fotografere portrett av barn, familie, større grupper, bedriftsportretter, produktfoto og annet.

Etter klokken 1615 i ukedager og i helgene er hovedinngangen stengt, da er det bare å ringe på døren når du kommer ,det er et panel til venstre der du kan trykke på Pixlight så åpner jeg fra innsiden.

En av mine håndmalte bakgrunner

En av mine håndmalte bakgrunner

I mitt studio har jeg rekvisitter som barnesofa med plass til 2-3barn, sjeselong med plass til hel famile, diverse kofferter, trekasser, sinkbalje og diverse "kjøretøy".

Ingrid og Magnus

29 mai giftet Ingrid og Magnus seg, de bestemte seg for Vallø kirke (Tolvsrød) og å ha festen på Tollboden på brygga i Tønsberg.

På formiddagen møtte jeg jentene i suite på Quality hotell klubben for å være med under forberedelsene før turen gikk til kirken og videre ut på location for å ta bryllupsbilder. Vi tok bilder på Ringshaugstranden og i tillegg fikk vi være med på motorstopp med båt slik at brudeparet måtte få hjelp av en annen båt for å bli tauet til land, vi var også innom wilhelmsen house på veien til festlokalene der vi fikk være med på en fantastisk fin feiring.

Her er ca 50 bilder fra dagen.  

Valg av fotograf

Når du velger fotograf så er det naturlig å først stille deg selv spørsmål om ditt behov, trenger du en fotograf med fotostudio, er det en fotograf som har erfaring innen naturfoto, fotografering av sport eller en som har god erfaring i å kommunisere med mennesker og vet å få dere til å se best mulig ut på bilder ?  Det er fotografer som tar fantastiske naturbilder men det betyr ikke at de er egnet til å fotografere bryllup eller en barnefamilie, eller få deg til å se best mulig ut på et portrett.

Men det er andre viktige ting du også bør ta stilling til.

  • Er fotografen du velger ansvarsforsikret, hva skjer om fotografen forårsaker en ulykke eller skade under utføringen av arbeidet sitt hjemme hos deg eller i lokaler du leier eller i studio ?

  • Er fotografen du velger registrert i brønnøysund, i merverdiregisteret og betaler skatt og moms ? Husk at svart arbeid er straffbart.

  • Har fotografbedriften forpliktet seg til å tilstrebe ryddige forhold med tanke på ansettelsesforhold, arbeidsmiljøloven og miljøvennlig drift ?

  • Har fotografen din forpliktet seg til å oppbevare bildefiler i minimum 10år ?

  • Har fotografen ved eventuelt opphør forpliktet seg til å videreføre bildearkiv, eller gi deg som kunde mulighet til å kjøpe ut bildefilene med romslig frist ?

  • Sørger fotografen for at du som kunde får kontrakt på fotograferingen ?

  • Sørger fotografen for å kjenne til og foreholde seg til opphavsretten ?

  • Holder fotografen seg oppdatert på kunnskap og utstyr for å kunne gi deg den kvaliteten du fortjener ?

  • Har fotografen kunnskap til å takle uforutsette og krevende hendelser under fotograferingen, ting som regn eller snø under fotografering ute, ekstreme lysforhold og lignende ?

 

Pixlight foto v/Torstein Gamst er medlem i Norges fotografforbund, registrert i brønnøysyndregisteret, merverdiregisteret, ansvarsforsikret for inntil 10 millioner og har forpliktet seg gjennom forbundet og kan svare ja på alle punktene over her. Dette er din sikkerhet for en ryddig handel.  

Pixlight v/Torstein Gamst er i besittelse av oppdatert utstyr i profesjonell kvalitet og deltar jevnlig på seminarer og workshops for å holde seg oppdatert på kunnskap innen fotografi.

 

Album

Jeg har et bredt utvalg i album og kan tilby alt fra 10sider/bilder`s album på 15x15cm og laminert pearl/luster papir opp til 30x30cm med 50-100sider og kunstpapir. 

Under kan du se noen slideshows av bryllup som jeg har satt sammen.

First look vinterbryllup

Da jeg fotograferte bryllupet til Kamilla og Lasse nå i februar gjorde vi en liten vri på gjennomføringen. Vanligvis så ser brudgommen bruden første gang når hun går ned kirkegulvet, men siden vielsen var så sent som klokken 16 og det tross alt er vinter og dermed mørkt ute etter klokken 1600 i februar så gjorde vi en vri og tok en såkalt “first look” inne på Karlsvika gård der også vielsen var.

Lasse sto med ryggen til og ventet på Kamilla som kom gående inn bak han mens vi både filmet og fotograferte det hele.

I dette bryllupet leverte jeg stillbilder i både digitalt og analogt format i tillegg til at min assistent filmet det hele.

brudebilde.jpg

Først en liten tur innom frisøren der denne nydelige kjolen fra Jesus peiro skulle på.

Her kommer Kamilla inn og Lasse venter spent på hva han får se (kjolen er en nydelig Jesus Peiro design og bruden er nydelig stylet på hår av Frisøren på Jarlsø.

Så var tiden inne for det rørende øyeblikket når paret ser hverandre for første gang, jeg tror ikke de engang merket at vi var i rommet :-)

Disse to altså :-)

Ved Karsvika gård finnes det en liten skog med sånne rette fine trær, når det er iskaldt så er det kjekt å ikke reise så langt og bruke masse tid på å gå/fryse så da er det topp med en sånn skog like i nærheten. Dette bildet er forresten tatt med analogt kamera og framkalt i Spania.

Godt nytt år

Da er nok et år over for Pixlight fotostudio.  i 2016 har jeg flyttet til større luftigere lokaler og i tillegg fått reise land og strand rundt for å fotografere brudepar. Alt fra å vandre i lyngen oppe på snaufjellet i Hallingdal til Grimstad på sørlandet, noen turer i innlandet rundt Kongsberg og Oslo og Asker og Villa Malla og selvsagt noen mer lokale jobber i Vestfold.

Studioet har hatt bra besøk i høst og jeg har også fått fotografere bedriftsportretter og miljøbilder for flere bedrifter, barnemote har også vært noe jeg har fått prøve meg på i år, alt dette er ting jeg gleder meg til å gjøre mer av i 2017.

Da gjenstår det bare å ønske deg et godt nytt år med et bilde fra studioet mitt av meg og familie til julekort.  Kanskje ikke helt A4 men :-)

 

 

Bryllup Tine og Martin

Tine og Martin feiret et fantastisk bryllup på Engø gård på Tjøme, vi var invitert til å forevige dagen og for en dag det ble !

I nydelige lokaler med fantastiske mennesker så ble det en uforglemmelig dag.

Værmeldingen var litt usikker og på formiddagen regnet det kraftig men midt på dagen forsvant skyene og solen tittet fram. For vår del så er ikke direkte sollys ønskeforhold for fotografering men det er bare å brette opp ermene og jobbe rundt problemet. Personlig synes jeg resultatet ble veldig fint.

Forfatterportrett

Jeg var så heldig å få fotografere krimforfatteren Jan-Erik Fjell i dag, mannen bak blant annet Tysteren som fikk bokhandlerprisen samt Skyggerom, hevneren, rovdyret og lykkejegeren som kommer i august.

VI tok endel portretter tett på men i tillegg tok vi turen til Borg havn i Fredrikstad der vi fikk følgebil inn og tildelt et lite område vi kunne "boltre" oss på.

Pixlight studio Baglergaten

I februar flyttet jeg inn i nye bedre lokaler i Baglergaten 16 Tønsberg

Dette er altså den tidligere slottsfjellskolen, her har jeg fått en fantastisk beliggenhet og kan nå tilby fantastisk inneklima, stor takhøyde, gratis parkering, gratis kunde-Wifi og en beliggenhet som gjør at om været er på den hyggelige siden så er det null problem å ta turen ut på slottsfjellet for å fotografere ute når vi er ferdige inne i studio. Altså en kombinert inne/ute-fotografering.

 

 

Når du kommer hit parkerer du på parkeringsplassen på utsiden, er du her i normal åpningstid fram til kl 1630 på hverdager er hovedinngangen åpen, kommer du etter det så finner du et panel på venstre side av hovedinngangen, trykk på "vis telefonliste" og trykk på pixlight så åpner jeg for deg.

Velkommen

Kamilla og Ørjan

I august var vi på det blide sørland og fotograferte et bryllup. Vi benyttet sjansen til å ta jobben som en liten ferie for oss selv så vi ble på hotellet fra Fredag til Søndag så fikk jeg samtidig også møtt enda et brudepar der for å planlegge ett bryllup på samme hotell i september 2016.

Strand hotell fevik er et drømmested å feire bryllup på og har du noen mulighet til å feire der så vil jeg anbefale det.  Alt fra service, mat og rammen rundt det å ha et bryllup på et slikt sted er bare helt topp.

Videoen under kan du se i HD om du ser den direkte på Vimeo her