Hvem hva hvor når du skal til fotograf

Her skal jeg prøve å svare på noen vanlige spørsmål som ofte dukker opp når man skal ta med seg familie og eller barn til fotograf

Pixlight fotostudio finner du i Baglergaten 16 i Tønsberg, dette er den tidligere slottsfjellskolen, som nå er døpt om til slottsfjellhuset. Kjører du bil så kjører du opp en bratt bakke til denne stor bygningen som ruver over Tønsberg sentrum, står du i Tønsberg og ser mot slottsfjelltårnet så ser du veldig ofte også slottsfjellhuset som er en diger grå murbygning rett i nærneten av tårnet på en høyde over byen.

Oppe bak bygningen finnes det en stor parkeringsplass og pixlight fotostudio finner du i første etasje.

Jeg setter av 2 timer til hver fotografering, det betyr ikke at den tar 2 timer, vanlig tid er 30-50minutter omtrent men om det er større grupper, mange klesskift eller at vi også skal ut og fotografere i tillegg til studio så er det ikke noe problem å bruke 2 timer.

Klær

Om dere ønsker familiebilder eller bilder av mer enn ett barn så er det ofte å foretrekke at det er litt matching i klesveien, tenk også på at klær med store logoer, skrikende farger eller sterke mønstre tar bort litt fokus fra menneskene i bildene og skaper uro.   Legg gjerne klær ut på gulvet og prøv å planlegge litt, tenk hva du faktisk vil se på veggen hjemme i flere år framover, om det er pene hverdagsklær eller dress og galla er opp til dere, jeg jobber for dere og hvilken stil dere vil ha det skal jeg ikke diktere.  Er man for eksempel en familie på 5 så kan man gjerne ende opp sittende i en eller annen form på gulvet sammen med barna, tenk da også på skotøy, enten har alle sko eller så er alle barbeint, å blande er ofte ikke noen suksess.

Bakgrunner

I mange år har fotografer fotografert familier på helt hvit bakgrunn og det er jo veldig rent og enkelt om man vil ha det, jeg gjør også dette men jeg har i tillegg eksklusive håndmalte bakgrunner som gir et unikt uttrykk på bildene, jeg har i tillegg til enhver tid ca 5 farger i tillegg som jeg kan montere på få minutter slik at det skal være en relativt grei sak å finne en farge dere føler er deres som dere vil trives med.

Barn og døgnrytme

Tenk litt på døgnrytmen til barn når dere bestiller timen til fotografering, en trøtt sulten 2åring som akkurat kommer fra barnehagen klokken 1530 på ettermiddagen er ofte ikke så stor suksess å fotografere som en uthvilt glad og mett 2åring som har hatt fri fra barnehagen eller som kommer på formiddagen. Kanskje sover barnet på en bestemt tid hver dag, bestill gjerne time i forhold til dette slik at barnet er uthvilt når dere kommer.

Når fotograferer fotografen

Jeg har ingen fast åpningstid og booker fotodager fortløpende slik at det er stor fleksibilitet på tider du kan booke tid til fotografering, om det er 0700 om morgenen eller 1500 på ettermiddagen du ønsker å komme så finner vi helt sikkert en dag, jeg setter også opp kveldsfotograferinger innimellom så om det ikke passer for dere på dagtid, kontakt meg så løser vi det. I vintersesongen fotograferer jeg også noen lørdag og søndager.

Hva koster så denne herligheten ?

Oppdatert prisliste finner du her

Rekvisitter

I pixlight fotostudio finnes det alt fra baljer, trekasser, kurver, skinn, bamser, lekebiler, stoler, krakker, trapper, sofa, ballonger, såpebobler, litt godteri osv finnes også ofte i studio. Men dere må mer enn gjerne ta med egne ting, favorittbamsen, dukken, fotballen, det meste er bare hyggelig om dere tar med.

Sminke

Når du kommer til meg så er det helt i orden at du sminker deg men du har hud du mener er litt problematisk så er det ikke nødvendig å "helsparkle" det ser somregel ikke så bra ut på bilder, jeg kan heller gjøre litt retusj på de endelige bildene du velger. En kvise som du er bekymret for ser bedre ut om jeg fjerner den i photoshop enn om prøver å dekke den 100%.  Det som derimot kan være smart å ta med seg er litt ekstra pudder, jeg ser under fotograferingen om du som bruker sminke f.eks begynner å bli litt blank og kan trenge å pudres litt osv. Snakk med meg om dette om du er usikker.

Time bestiller du direkte på telefon til fotograf Torstein Gamst tlf: 40484884, via kontaktskjema her på nettsiden eller til epost: glede@pixlight.no

 

  

Lise og Nils-Petter`s bryllup på Kleivstua

13 mai 2017 var det på tide å reise til Kleivstua for å fotografere et bryllup jeg hadde gledet meg veldig til helt siden Lise og Nils-Petter booket meg ca et år i forveien.

Pixlight-Bryllup-Lise-NilsP100.jpg

Kleivstua ligger godt oppe på en høyde med strålende utsikt over Tyrifjorden med relativt kort kjørevei fra Oslo (45km). Naturen og mulighetene for et fantastisk bryllup er absolutt til stede her og det var akkurat det det ble. Lise og jentene hadde det fantastisk utover formiddagen og Nils-Petter hadde eget "gutterom" som jeg også besøkte i løpet av formiddagen.
Vielsen ble lagt til langhuset ved siden av hovedhuset, altså ikke kirkebryllup, etter det reiste vi avgårde for å ta litt bilder før middagen ble servert. Etter middag var det kaker og dans + stemningsbilder etter solnedgang før jeg reiste hjem.

 

Utvalgte bilder fra dagen

Slideshow til ditt bryllup

Mine bryllupskunder får gratis slideshow inkludert om de ønsker dette, ta kontakt for mer informasjon.

Et par eksempler.

Fotostudioet

Jeg har fotostudio i Baglergaten 16 i Tønsberg, for de som er litt kjent i Tønsberg så er det den gamle slottsfjellskolen som nå heter slottsfjellhuset.

Du kjører opp på baksiden av bygget der du finner en stor parkeringsplass, der kan du parkere gratis mens du er inne hos meg, kom inn og lån parkeringsbevis.

I første etasje finner du studioet mitt, dette er godt utstyrt for å fotografere portrett av barn, familie, større grupper, bedriftsportretter, produktfoto og annet.

Etter klokken 1615 i ukedager og i helgene er hovedinngangen stengt, da er det bare å ringe på døren når du kommer ,det er et panel til venstre der du kan trykke på Pixlight så åpner jeg fra innsiden.

En av mine håndmalte bakgrunner

En av mine håndmalte bakgrunner

I mitt studio har jeg rekvisitter som barnesofa med plass til 2-3barn, sjeselong med plass til hel famile, diverse kofferter, trekasser, sinkbalje og diverse "kjøretøy".

Ingrid og Magnus

29 mai giftet Ingrid og Magnus seg, de bestemte seg for Vallø kirke (Tolvsrød) og å ha festen på Tollboden på brygga i Tønsberg.

På formiddagen møtte jeg jentene i suite på Quality hotell klubben for å være med under forberedelsene før turen gikk til kirken og videre ut på location for å ta bryllupsbilder. Vi tok bilder på Ringshaugstranden og i tillegg fikk vi være med på motorstopp med båt slik at brudeparet måtte få hjelp av en annen båt for å bli tauet til land, vi var også innom wilhelmsen house på veien til festlokalene der vi fikk være med på en fantastisk fin feiring.

Her er ca 50 bilder fra dagen.  

Valg av fotograf

Når du velger fotograf så er det naturlig å først stille deg selv spørsmål om ditt behov, trenger du en fotograf med fotostudio, er det en fotograf som har erfaring innen naturfoto, fotografering av sport eller en som har god erfaring i å kommunisere med mennesker og vet å få dere til å se best mulig ut på bilder ?  Det er fotografer som tar fantastiske naturbilder men det betyr ikke at de er egnet til å fotografere bryllup eller en barnefamilie, eller få deg til å se best mulig ut på et portrett.

Men det er andre viktige ting du også bør ta stilling til.

  • Er fotografen du velger ansvarsforsikret, hva skjer om fotografen forårsaker en ulykke eller skade under utføringen av arbeidet sitt hjemme hos deg eller i lokaler du leier eller i studio ?

  • Er fotografen du velger registrert i brønnøysund, i merverdiregisteret og betaler skatt og moms ? Husk at svart arbeid er straffbart.

  • Har fotografbedriften forpliktet seg til å tilstrebe ryddige forhold med tanke på ansettelsesforhold, arbeidsmiljøloven og miljøvennlig drift ?

  • Har fotografen din forpliktet seg til å oppbevare bildefiler i minimum 10år ?

  • Har fotografen ved eventuelt opphør forpliktet seg til å videreføre bildearkiv, eller gi deg som kunde mulighet til å kjøpe ut bildefilene med romslig frist ?

  • Sørger fotografen for at du som kunde får kontrakt på fotograferingen ?

  • Sørger fotografen for å kjenne til og foreholde seg til opphavsretten ?

  • Holder fotografen seg oppdatert på kunnskap og utstyr for å kunne gi deg den kvaliteten du fortjener ?

  • Har fotografen kunnskap til å takle uforutsette og krevende hendelser under fotograferingen, ting som regn eller snø under fotografering ute, ekstreme lysforhold og lignende ?

 

Pixlight foto v/Torstein Gamst er medlem i Norges fotografforbund, registrert i brønnøysyndregisteret, merverdiregisteret, ansvarsforsikret for inntil 10 millioner og har forpliktet seg gjennom forbundet og kan svare ja på alle punktene over her. Dette er din sikkerhet for en ryddig handel.  

Pixlight v/Torstein Gamst er i besittelse av oppdatert utstyr i profesjonell kvalitet og deltar jevnlig på seminarer og workshops for å holde seg oppdatert på kunnskap innen fotografi.

 

Album

Jeg har et bredt utvalg i album og kan tilby alt fra 10sider/bilder`s album på 15x15cm og laminert pearl/luster papir opp til 30x30cm med 50-100sider og kunstpapir. 

Under kan du se noen slideshows av bryllup som jeg har satt sammen.

First look vinterbryllup

Da jeg fotograferte bryllupet til Kamilla og Lasse nå i februar gjorde vi en liten vri på gjennomføringen. Vanligvis så ser brudgommen bruden første gang når hun går ned kirkegulvet, men siden vielsen var så sent som klokken 16 og det tross alt er vinter og dermed mørkt ute etter klokken 1600 i februar så gjorde vi en vri og tok en såkalt “first look” inne på Karlsvika gård der også vielsen var.

Lasse sto med ryggen til og ventet på Kamilla som kom gående inn bak han mens vi både filmet og fotograferte det hele.

I dette bryllupet leverte jeg stillbilder i både digitalt og analogt format i tillegg til at min assistent filmet det hele.

brudebilde.jpg

Først en liten tur innom frisøren der denne nydelige kjolen fra Jesus peiro skulle på.

Her kommer Kamilla inn og Lasse venter spent på hva han får se (kjolen er en nydelig Jesus Peiro design og bruden er nydelig stylet på hår av Frisøren på Jarlsø.

Så var tiden inne for det rørende øyeblikket når paret ser hverandre for første gang, jeg tror ikke de engang merket at vi var i rommet :-)

Disse to altså :-)

Ved Karsvika gård finnes det en liten skog med sånne rette fine trær, når det er iskaldt så er det kjekt å ikke reise så langt og bruke masse tid på å gå/fryse så da er det topp med en sånn skog like i nærheten. Dette bildet er forresten tatt med analogt kamera og framkalt i Spania.

Godt nytt år

Da er nok et år over for Pixlight fotostudio.  i 2016 har jeg flyttet til større luftigere lokaler og i tillegg fått reise land og strand rundt for å fotografere brudepar. Alt fra å vandre i lyngen oppe på snaufjellet i Hallingdal til Grimstad på sørlandet, noen turer i innlandet rundt Kongsberg og Oslo og Asker og Villa Malla og selvsagt noen mer lokale jobber i Vestfold.

Studioet har hatt bra besøk i høst og jeg har også fått fotografere bedriftsportretter og miljøbilder for flere bedrifter, barnemote har også vært noe jeg har fått prøve meg på i år, alt dette er ting jeg gleder meg til å gjøre mer av i 2017.

Da gjenstår det bare å ønske deg et godt nytt år med et bilde fra studioet mitt av meg og familie til julekort.  Kanskje ikke helt A4 men :-)

 

 

Bryllup Aina og Lasse

Jeg var i Åmot og Tyrifjorden hotell og fotograferte bryllupet til nydelige Aina og Lasse, en fantastisk dag for gjestene og brudeparet som for meg var en ren glede å fotografere. Denne dagen regnet det skikkelig under bryllupsfotograferingen etter kirken men vi fant løsninger både inne og ute og brudeparet var sporty og vi fikk til et knippe nydelige bilder.

Bryllup Tine og Martin

Tine og Martin feiret et fantastisk bryllup på Engø gård på Tjøme, vi var invitert til å forevige dagen og for en dag det ble !

I nydelige lokaler med fantastiske mennesker så ble det en uforglemmelig dag.

Værmeldingen var litt usikker og på formiddagen regnet det kraftig men midt på dagen forsvant skyene og solen tittet fram. For vår del så er ikke direkte sollys ønskeforhold for fotografering men det er bare å brette opp ermene og jobbe rundt problemet. Personlig synes jeg resultatet ble veldig fint.

Forfatterportrett

Jeg var så heldig å få fotografere krimforfatteren Jan-Erik Fjell i dag, mannen bak blant annet Tysteren som fikk bokhandlerprisen samt Skyggerom, hevneren, rovdyret og lykkejegeren som kommer i august.

VI tok endel portretter tett på men i tillegg tok vi turen til Borg havn i Fredrikstad der vi fikk følgebil inn og tildelt et lite område vi kunne "boltre" oss på.